Nieuw dance-festival in Amsterdam genekt door stroperige ambtenarij

Parool, 10 maart 2010

Een nieuw dance-evenement in het Amsterdamse Bos gaat niet door wegens stroperigheid bij de gemeente Amstelveen.

Boekingsbureau Mojo wilde op 3 juli dit jaar het dance-event 1 day out houden in het Amsterdamse Bos, maar voelde zich twee weken geleden gedwongen de vergunningsaanvraag in te trekken. “We zijn hier al heel lang mee bezig,” zegt Lian van Leeuwen van Mojo. “De gemeente Amstelveen nam maar geen beslissing over de vergunning, en kon ook niet aangeven wanneer die beslissing wel genomen zou worden.” Daardoor kon Mojo naar eigen zeggen niet anders dan het evenement opheffen. “Als je iets goed neer wil zetten dan moet je op een gegeven moment zeker weten of het doorgaat of niet. De artiesten moeten ook worden geboekt.”

De gemeente Amstelveen meldt: “de overleggen waren nog niet afgerond.” De vraag waarom de overleggen zo lang duurden blijft onbeantwoord.

Het Amsterdamse Bos, de dienst van de gemeente Amsterdam die verantwoordelijk is voor het recreatiegebied, is teleurgesteld. “We vinden het belangrijk om ook jongeren naar het Bos te trekken,” zegt Judith Pieters van het Amsterdamse Bos. Ten zuiden van de A9 wordt momenteel met Amsterdams geld een nieuw terrein geprepareerd voor grote evenementen, Het land van Bosse. “1 day out zou het eerste evenement daar zijn geweest. Bovendien staat het Amstelveens beleid twee dance-events per jaar toe,” zegt Pieters. De andere vergunning is al vergeven aan het festival A Day at the Park.

Mojo gaat proberen om in 2011 het festival voor tienduizend mensen alsnog neer te zetten. Welke acts bijna geboekt waren wil Van Leeuwen niet zeggen, behalve dat de Britse act Underworld in optie was. Op het festival moest ‘de Lowlandskant van dance’ te horen zijn, met veel live-acts.

Plaats een reactie