Boeken

9789021558998-balkonieren-l-LQ-fBalkonieren (2015)
Goed, het is oude wijn in nieuwe zakken. Maar als de uitgever je boek opnieuw uit wil geven, zeg je geen ‘nee’, toch? Het boek is bijna exact hetzelfde als mijn ‘Boven in de stad’, dat vijf jaar geleden uitkwam. Alleen het stuk over duurzaamheid heb ik flink aangepast. Want in de tussenliggende jaren heb ik heel wat bijgeleerd over gif op planten. En laten die nou vooral zitten op al die makkelijke kleurgevers waarmee wij gemaksstedelingen onze buitenruimte zo graag  vol zetten voor snel en vrolijk resultaat.
Je koopt het boek natuurlijk bij je lokale boekhandel (fysiek of online), of direct van de uitgever.

 

Snor 30+ Gids Vrouwen (2014)

9200000021732472Ik moest even graven hoe ’t ook al weer was om dertig te worden, maar hoe heerlijk om schrijvend tot de conclusie te komen datik dit decennium duizend keer leuker vind dan m’n twenties. Hier de ronkende promotekst: Dertigers suffe dozen die balanceren tussen moeke zijn en carrière maken? Tuurlijk, ook. Maar dertigers hebben het verder razend goed voor elkaar. Ze hebben geld, zijn op hun mooist, hebben de beste seks en een brein dat eindelijk goed kan plannen. En een serieus iemand, dat hoef je gelukkig nooit te worden. Het hoe en waarom lees je allemaal in deze Snorgids voor vrouwen van 30+. Vanaf april 2014 in de winkel, en te bestellen via je lokale boekenboer of via Uitgeverij Snor.

Sullivan’s List: de 100 meest bizarre tradities ter wereld

In juni 2011 verscheen Sullivan’s List, een onwijs mooi, kleurrijk en vol boek met festivals als La Tomatina, stierenrennen in Pamplona en Mardi Gras. Maar ook onbekendere tradities waar je aan mee kunt doen of naar kunt kijken, zoals de sinaasappel gevechten in Italië en kamelenracen in Kenia. David Pino deed het ontwerp, ik maakte de teksten. Foto’s werden geleverd door avonturiers op Flickr. Er is ook een Ipad-app en een website waar je je eigen lijst aan kan leggen.

Ik en mijn plant

In opdracht van Uitgeverij Snor schreef ik de tekst voor het boek Ik en mijn plant van het Bloemenbureau. Wie in het najaar van 2010 een kamerplant kocht bij een van de aangesloten winkels kreeg het boek, dat liefelijk stoer is vormgegeven door Maartje Kuiper, gratis thuisgestuurd. Er zijn er maarliefst 25.000 van gedrukt. Het boek wordt zelfs in het Engels vertaald, mocht je liever in een andere taal lezen over het rustgevende effect van de Spathiphyllum (lepelplant). Inmiddels willen ook de Fransen en Duitsers het boek in eigen taal lezen. Een deel van de teksten is hergebruikt voor de bijbehorend website Ik en mijn plant.

Boven in de Stad

In april 2010 kwam mijn boek Boven in de Stad uit, met tips voor tuinieren op balkon, platjes en dakterrassen. Jan-Dirk van der Burg maakt de foto’s, David Pino ontwierp deze nieuwe bijbel voor beginnende balkoniers.

Te koop bij Scheltema, Donner en allerlei andere boekwinkels. Natuurlijk bij Bol, waar je m ook al tweedehands je brievenbus binnen kan laten vallen.

DJ Sandeman maakte een speciale muzikale plantencompilatie als pokon voor de menselijke en florale ziel. Titel: Ministry of Plants: Songs in the Tree of Life.

Kroeglopen in Amsterdam

Een gids met twaalf staproutes door Amsterdam. Studentikoos, hipperdepip, provinciaal, alternativo of multiculti. Met Parool-collega Hans van der Beek schreef ik in 2007 een serie met staproutes voor het Parool. Met een paar extra routes werd het door uitgeverij Nieuw Amsterdam uitgegeven als boekje. In 2008 verscheen een tweede druk.

Het boekje is moeilijk meer te krijgen. Maar ja, in die paar jaar zijn de routes natuurlijk al lang weer omgelegd. Hetzij door wegwerkzaamheden als openingen en sluitingen, hetzij door de wispelturige nachtelijke reiziger die ook wel eens ander uitzicht hebben wil.

Een gedachte over “Boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s