Workshops

Buurtjournalisten Betondorp

Buurtjournalisten Betondorp

Liedefix Imperium verzorgt ook workshops journalistiek en persbericht schrijven. Op maat. Een workshop van een avond, een dag, een week, of van meerdere bijeenkomsten wanneer u maar wil. Les geven is leuk!

Een greep uit wat ik gedaan heb:

Januari/Februari 2015: Jonge Buurtjournalisten! In een serie van vier workshops leerde ik kinderen uit Betondorp, zes meiden melden zich aan, de basis van journalistiek. Nieuwsberichten, interviewen, reportages en fotografie. In opdracht van Eigen Haard en Stadsdeel Amsterdam Oost. De resultaten staan op http://onsbetondorp.tumblr.com.

Najaar van 2010: cursus non-fictie schrijven bij Nowhere, cultureel centrum voor jongeren in Amsterdam-Oost.

Zomer 2010: Een basiscursus journalistiek van een week, tijdens de Zomercursussen van CREA (van de Universiteit van Amsterdam). Aan het einde van de week hadden we een mooie krant af.

Najaar van 2009: een workshop aan de jonge cultuurjournalisten voor en tijdens het theaterfestival Hollandse Nieuwe van de groep MC. Hoe schrijf je een goede recensie? Hoe maak je een reportage spannend? Wat wil je bereiken als je een interview gaat maken?

Voorjaar 2010: Voor de workshop Persaandacht, hoe krijg je het? kwamen zoveel aanmeldingen binnen dat ik vijf maal bij Streetlab deze workshop gaf aan jonge creatieven. In een avond legde ik uit hoe een persbericht eruit moet zien, hoe je het op de juiste bureau krijgt, en hoe je het op moet schrijven om journalisten te prikkelen jouw mailtje niet weg te klikken maar je telefoonnummer te draaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s