Wie wil de nieuwe Nachtburgemeester worden?

Parool, donderdag 10 december

Nachtburgemeester Club zonder Filter

De verkiezing van de nachtburgemeester van Amsterdam vindt plaats in februari, eerder dan gepland. De organisatie hoopt het nachtleven zo op de politieke agenda te krijgen.

De verkiezing van de vierde nachtburgemeester van Amsterdam vindt nu plaats op 19 februari in de Melkweg in plaats van in mei. De gemeenteraadsverkiezing is op drie maart.
Marco de Goede van Groen Links, die in 2003 initiatiefnemer was van de Nachtburgemeesterverkiezingen, hoopt dat het nachtleven een belangrijk punt wordt in de debatten tussen politici naar aanloop van die verkiezingen.
De huidige nachtburgemeester, Josine Neyman en Kristel Mutsters van Club zonder Filter, wezen het idee van een debat voorafgaand aan de verkiezing van hun opvolger echter van de hand. “Veel te saai en langdradig.” De politici zullen nu onderworpen worden aan een quiz over het nachtleven, gehost door MC Buttslammer.
Kandidaten voor de functie van twee jaar worden nog gezocht. Dragqueen Jennifer Hopelezz stelde zich vorige maand al verkiesbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s