Tipspot.com nieuwe uitagenda

Artikel in Parool 7 juli 2009

tipspot3AMSTERDAM – Amsterdam heeft een nieuwe uitagenda, online en voor de mobiel: Tipspot.com. Nu nog alleen voor mensen die zich willen inschrijven, vanaf augustus door iedereen te raadplegen.
De nieuwe uitagenda is gebaseerd op de gegevens van het Uitburo en een ander online uitagenda, On Stage. Een redactie van Tipspot, dat zich richt op Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, vult die gegevens aan. Binnenkort komt er voor promotors de mogelijkheid om zelf evenementen toe te voegen aan de agenda, om zo een zo volledig mogelijk overzicht te creëren van culturele evenementen.

Tipspot is voor een groot deel gebaseerd op een vriendennetwerk dat de gebruiker zelf kan aanleggen. Wat de vrienden tippen als uitje, een hiphopconcert, een kunstexpositie, komt hoog in de homepage van de gebruiker te staan. Volgens Frank Elbert (31), bedenker van Tipspot, wil de helft van de gebruikers ‘ personaliseren’.
“Zo ben je zelf de redactie. Bij NL20 bijvoorbeeld worden ook dingen uitgelicht, maar dat is de smaak van de redactie die daar zit, ” zegt Elbert. “Bij Tipspot bepaal je zelf wie de redactie is. ”
Hoe meer mensen in je netwerk een evenement hebben getipt, hoe hoger het in de lijst komt te staan. Bovendien kun je zelf door de volledige agenda bladeren.
De mensen die geen profiel willen aanmaken, kunnen vanaf augustus terecht op de site die er sinds april is voor het publiek.
Ook zijn er applicaties voor mobiele telefoons, zodat in het café gecheckt kan worden wat er in de buurt te doen is.
“Tipspot richt zich op mensen tussen de 18 en 35 jaar oud, die niet vast zitten in één subcultuur, maar van alles wat mee pikken. ”
Elbert hoopt met de nieuwe online uitagenda geld te verdienen door onder andere advertenties te verkopen en samen te werken met ticketingbedrijven.

Mijn naam op Tipspot: Liedefix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s